Ръст на бракониерството отчитат ловците в област Добрич

08:34, 16 окт 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За увеличение на бракониерството, по-малко дивеч и повече хищници в област Добрич алармира председателят на Управителния съвет на Сдружение „Ловно-рибарско дружество“ - Добрич Илия Михайлов.

Той обясни, че миналата година е имало дружинки, които са имали нулев отстрел на зайци, което никога досега не се е случвало. Затова излетът на заек е бил спрян.

В същото време се увеличат хищниците – чакали, лисици. Все по-често те са в урбанизираните територии – по селата, дори и в Добрич. Михайлов съобщи за случай на бясна лисица миналата година в района на гара „Север”, която е опитала да нападне дете.

Обясни, че бракониерите са не само външни хора, а и ловци. „Има немалък контингент от ловци, които са съзнателни и съвестта не им позволява да бракониерстват. Но не са малко и тези, които нямат „почивен ден“, отбеляза Илия Михайлов.

Сдружение „Ловно-рибарско дружество“ – Добрич е изградило 30 хранилки за дива свиня, 300 – за фазани и яребици, 84 – за елени и сърни. За подхранване на дивеча са осигурени 25 тона концентриран фураж, 12,5 тона груб фураж и 2 тона сол. Част от суровините са предоставени на добра воля от ловци, които развиват бизнес.

119 хектара е площта на Сдружение „Ловно-рибарско дружество“ – Добрич. То Обединява 33 ловни дружинки и около 1000 ловци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама