Близо 3000 лева ще преведе РИОСВ на общините от област Добрич от еко глоби

17:18, 16 окт 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експертите на РИОСВ– Варна са извършили 233 проверки на 157 обекта през септември. За отстраняване на констатираните нарушения са дадени 103 предписания. Съставени са 7 акта за установени нарушения на екологичното законодателство. За нарушение на Плана за управление на защитена местност „Шабленско езеро“ са съставени 3 акта на физически лица, както и един за притежаване и отглеждане на животински вид от Приложение 3 на Закона за биологичното разнообразие. Издадени са 5 наказателни постановления, с които на нарушителите са наложени имуществени санкции в размер на 112 100 лв. За заустване на отпадъчни води във воден обект, превишаващи индивидуалните емисионни ограничения, по Закона за водите с 1000 лв. е санкционирано „Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД.

През отчетния период РИОСВ – Варна издаде заповед за прилагане на принудителна административна мярка (ПАМ) за преустановяване на всички дейности (разораване, риголване, засаждане, премахване на камъни и растителност и др.) свързани със създаване на трайни насаждения – лозя (засаждане на лозов масив) в границите на поземлен имот в землището на село Българево, собственост на „Милениум енд Ко“ ЕООД. На дружеството е съставен акт за нарушения на забраните и ограниченията въведени със заповед на министъра на околната среда и водите за обявяване на Защитена зона BG 0002051 „Калиакра“.

Събраните от РИОСВ– Варна суми от санкции са 11 068лв. От тях 8855 лв. ще бъдат преведени през октомври на общините, на чиято територия се намират санкционираните обекти. От наложени санкции Община Балчик ще получи 1099 лева, Генерал Тошево -1048 лева, Добрич - 213 лева, Шабла 54 лева и Каварна – 519 лева. Средствата трябва да бъдат използвани за реализирането на екологични проекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама