Талант от Добрич мери сили в кулинарна надпревара

18:30, 16 окт 16 25 590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деница Дюлгерова е 16-годишна ученичка в Професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич. Тя е и най-младият участник в конкурса на UniChef Junior с рецепта за  медальон  от свинско бон филе върху канапе от италианска полента със сос от сини сливи като представител на училището си.

Интересното в случая е, че тя не учи готварство, а е в паралелка „администрация и хотелиерство“и готвенето й е  само хоби. От малка проявява интерес към кулинарията, но никога не е допускана до “светая светих“- кухнята на баба й и никой не подозира за интереса на детето до една съдбоносна среща с истински френски готвач. Деница  тъкмо е навършила 12 години и е на гости на майка си, която тогава работи в курорта Албена. Край басейна на хотела тече френска вечер-гостите са над 500, менюто е по традиционни френски и авторски рецепти на Алан Ламонтан,готвач със звезда на „Мишлен“, готвил за звезди като Майкъл Джексън, Мадона, Джипси Кингс, Шакира, Лени Кравиц и мн. други. Деница вече се е сприятелила с него и неотлъчно го следва. Впечатлен от интереса на детето, Алан решава да я остави да направи сама „Креп Сюзет“. Първи опит и първи успех - начало на приятелство и на въвеждане в основите на готварството.

Деница сподели, че е много запалена по кулинарията. Учителите и директорът на гимназията предложили именно тя да представи гимназията в състезанието. Имам увереност и кураж от хората, които вярват в мен, допълва ученичката. Решила е да участва с рецепта, която е изпробвала и която се посреща много добре. „Мисля, че е подходяща, защото е иновативна и не чак толкова трудна, а продуктите лесно се намират в България. Съчетава вкусове от различни краища на Европа ”, сподели Деница пред Topnovini.bg

Деница е най-младият участник в състезанието  UniChef Junior. Тя се представя с Медальон от свинско бон филе върху канапе от италианска полента със сос от сушени сливи и чай "Earl Grey" и гарнитура от пресен спанак и пържени чери домати.



Деница определя себе си като аматьор с амбиции, който още има да учи много, но вярва, че ако го прави от сърце и с любов, хората ще го усетят и ще я подкрепят.

За нея можем да гласуваме до края на октомври ето тук.

След това най-добрите десет сред готвачите и сред аматьорите ще продължат своето участие във втория тур.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама