Представиха възможности за заетост и социално включване на уязвими групи в Опака

18:58, 16 окт 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областен информационен център - Търговище (ОИЦ) организира информационна среща в град Опака. В залата на читалище „Пробуда“ общински експерти, представители на Дома за възрастни хора в село Гърчиново, на нестопански организации бяха запознати с отворената до 31 октомври процедура "Активно включване" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР)2014-2020.

Представени бяха и възможности за участие на уязвими групи по процедурата „Развитие на социалното предприемачество“, която беше пусната за обществено обсъждане и предстои да стартира. Тя ще улесни достъпа до заетост и осигури подкрепа за социалното включване на уязвими групи чрез създаване на подходящи условия за тяхната професионална интеграция в сферата на социалната икономика.



Експертите на ОИЦ – Търговище направиха разяснения относно допустимите кандидати, целеви групи и дейности. Насочиха вниманието към евентуални пропуски и грешки, които могат да се допуснат при попълването на формулярите за кандидатстване. Напомниха, че проектите се подават по електронен път с Квалифициран електронен подпис, чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама