Московският сити балет представя „Ромео и Жулиета” на бургаска сцена

19:10, 16 окт 16 / Култура 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Московският сити балет ще представи една от най-интригуващите балетни постановки, смятана днес за част от съкровищницата на класическия балет - "Ромео и Жулиета", пред бургаска публика. Събитието ще се състои на 27 ноември  в Държавната Опера.

Ценителите на балетното изкуство могат да закупят билети от 30 лв. до 90 лв. в мрежата на Eventim.

Над петдесет балетисти ще разкажат чрез завладяващ танц и музика  за фаталната обреченост на любовта и невъзможността тя да се реализира в света на враждуващите фамилии. Автор на хореографията и постановката е Виктор Смирнов-Голованов, бивш солист на "Большой балет" и създател на Московския сити балет. В главните роли ще се превъплътят някои от известните руски балетни артисти - Талгат Коджабаев, Лилия  Орекхова, Андрей Журавлев, Анна Ижанова и Юлия Журавлева. Действието се развива в тринадесет сцени, под съпровода на музиката на един от най-великите композитори на 20 век Сергей Прокофиев.

Премиерата на балета, поставен за пръв път от Леонид Лавровски, с Галина Уланова в ролята на Жулиета, се е състояла в Санкт Петербург на 11 януари 1940 година на сцената на Маринския театър. Музиката е на Сергей Прокофиев, която по художествената си стойност и силата на емоционално въздействие не отстъпва на Шекспировата трагедия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама