Осъдиха майката, ударила учителката на сина си да й плати 3 300 лева обезщетение

20:07, 16 окт 16 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Разград осъди 47-годишната Шехризаде Хасанова да заплати на учителката на сина си Румяна Мартинова обезщетение от 3300 лева за нанесени й вреди. Съдът е постановил Хасанова да плати 1800 лв. за причинените болки и страдания от упражнено насилие и телесни увреждания на Мартинова, 1000 лв. за нанесените обиди и 500 лв. за имуществени вреди. 

На 15 март майката на петокласника обидила и ударила шамар на преподавателката, защото била взела хилката за тенис на сина й, който подхвърлял топчета в класната стая. В края на март Хасанова бе осъдена на една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Тя бе призната за виновна в това, че е причинила лека телесна повреда на учителката, както и за извършване на непристойни действия. Обвиняемата получи и наказание обществено порицание - прочитане на съдебното решение по общинското радио в Разград.

Магистратите считат, че искът за заплащане на обезщетение за нанесени вреди е основателен и доказан. За овъзмездяване на вредите, съдът е преценил показанията на свидетелите, относно обстоятелствата сочещи за преживян от ищцата стрес, неудобство, дискомфорт, промяна в поведението и след инцидента, на който са присъствали много хора, предимно деца. Не на последно място е взел предвид и отзвука за случая в медиите.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама