ГЕРБ внася предложение за промени в Изборния кодекс. Патриотите: Това е несериозно

09:05, 17 окт 16 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутати от ГЕРБ ще внесат в парламента предложение за поправка в Изборния кодекс за отпадане на тавана от 35 секции в чужбина, която да бъде обсъдена от правната комисия във вторник. Това съобщи зам.-лидерът на партията и шеф на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в сутрешния блок на бТВ.

Той припомни, че въпросният текст е договорка между Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

Темата коментира и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в сутрешния блок на "Нова". Той заяви, че Изборният кодекс не се променя в средата на кампанията.

Каракачанов написа във Фейсбук профила си, че патриотите ще оттеглят подкрепата си към правителството, ако ограничението за разкриване на секции в Турция отпадне.

Той е категоричен, че България не трябва да дава възможност на чужди държави да се месят във вътрешните ѝ работи. Според него това, което се случва в Турция на всички избори, е намеса във вътрешните работи на страната ни.

Каракачанов припомни и че едно решение, за да стане факт, трябва да мине на първо четене, през комисии, между първо и второ четене отново през комисии.

„Така ще останат точно няколко дни до изборите. Докато се публикува и в Държавен вестник, кога точно ЦИК ще се организира за новите промени? Това е несериозно. Подобно нещо не се случва и в Папуа Нова Гвинея, камо ли в Европа”, отбеляза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама