Лошото време провали парашутните скокове в Пловдив

10:12, 17 окт 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парашутните скокове, планувани за Деня на парашутиста в Пловдив няма да могат да бъдат осъществени, заради лошото време. Това съобщи бригаден генерал Явор Матеев, командир на 68-ма бригада „Специални сили“, цитиран от Радио Фокус-Пловдив. Петима елитни парашутисти трябваше да извършат въздушен десант днес на пл. „Централен“. Скоковете с парашут тип "летящо крило" трябваше да са от височина не по-малко от 1500 – 1800 метра. По думите на Матеев времето е проблем за парашутистите, тъй като освен че вали дъжд, облаците са много ниско и няма височина за скоковете.

Всичко останало, което е запланувано, ще се проведе. Ще има тържествен строй, поднасяне на венци и цветя и приветствия. Митрополит Николай ще отслужи благодарствен молебен, а от 11.00 часа на пл. „Централен“ ще има демонстрации на способности и техники от ръкопашния бой.

На площада ще има и Ден на отворените врати, ще бъдат показани специално оборудване, техника и въоръжение, както и военни тактики и прийоми. От 11.30 часа във Военния клуб започва празничен концерт. На празника са поканени да присъстват министърът на отбраната, началникът на отбраната, началникът на сухопътните войски, представители на Българската православна църква и военно-патриотичните съюзи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама