Задържаха посредници за фалшиви гръцки шофьорски книжки в Николаево

11:06, 17 окт 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържани са двама мъже посредничили за получаване на фалшиви гръцки шофьорски книжки, съобщиха от полицията.

При проведено разследване е установено, че посредник при набирането на лица, желаещи да се снабдят с неистински гръцки свидетелства за управление на моторно превозно средство (СУМПС) и доставка на такива документи от Гърция е И. М., на 61 г., от Николаево. Извършено е претърсване в дома му, при което са иззети множество документи, съотносими към предмета на разследването. По-късно е задържан и А. К., на 31 г., от Николаево, за когото е установено, че също е съпричастен към осъществяваната престъпна дейност. Мъжът е арестуван, след като се  легитимирал пред полицейските служители с неистинско свидетелство за управление на МПС, гръцки образец, с неговите лични данни.

 И. М. и А. К. са задържани първоначално за срок до 24 часа. Привлечени са като обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение "подписка". Работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност на лицата и установяване на други лица, които са се възползвали от престъпната схема продължава под ръководството на Районна прокуратура Казанлък.

До мъжете от Николаево се стига след множество целенасочени оперативно-издирвателни мероприятия на казанлъшки полицаи по получена информация за лица, които посредничат при изготвяне и доставка на фалшиви шофьорски книжки.  На 9 октомври на автомагистрала "Тракия", е спрян за проверка лек автомобил "Хюндай”, управляван от М. Б., на 56 г., от Тополовград. При извършеното претърсване в автомобила е открит и иззет запечатан хартиен плик, съдържащ неистинско свидетелство за управление на МПС, гръцки образец, издаден на името на  български гражданин от Нова Загора. Оттам се стига и до двамата николаевци.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама