СУ "Димитър Талев" в Добрич отбеляза Националната седмица на четенето

11:10, 17 окт 16 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година ученици и преподаватели от СУ „Димитър Талев“ се включиха в Националната седмица на четенето.  Всеки от дните от 10-ти до 14-ти октомври беше наситен с много изненади, с приказни вълшебства и нови срещи с герои от познати и непознати художествени творби. 

Първокласниците в СУ „Димитър Талев“ получиха специална изненада от петокласниците в училището – „големите“ им прочетоха български приказки и им показаха вълшебния свят на писаното слово.

Учениците от вторите класове посетиха регионалната библиотека „Дора Габе“, където получиха първите си читателски карти и се запознаха с правилата за използване на библиотечни фонд и опазването на книгите. Най-новите членове на библиотеката прочетоха откъси от една от любимите си книги – „Патиланско царство“.

Третокласниците посетиха  дом-паметника „Йордан Йовков“, където разгледаха експозиция за живота и творчеството на писателката Дора Габе.

Учениците от четвъртите класове се включиха в инициативата като споделиха преживяването да четеш със своите баби и дядовци, а заедно с класните си ръководители посетиха регионалната библиотека „Дора Габе“ и се запознаха със забавните детски истории на писателя Роалд Дал.

Третокласниците и шестокласниците от СУ „Димитър Талев“ подеха обща инициатива и заедно четоха приказките „Тримата братя и златната ябълка“ и „Неволята“. Учениците използваха техниката камишибай, за да илюстрират основните моменти в произведенията по атрактивен начин и да привлекат вниманието на по-малките към магията на четенето.

Петокласниците взеха участие в състезание за скоростно и изразително четене, наречено „Кой е най-добър?“ и с радост разбраха, че в тази игра всички са печеливши.

Всички ученици от втори до седми клас се включиха в електронна анкета, с която да изберат трите най-любими свои книги. Освен част от Националната седмица на четенето, анкетата е и една от дейностите на един от новите международни европейски проекти, които стартираха в СУ „Димитър Талев“ през тази учебна година – “MOVERE DOCERE DELECTARE”.

Гимназистите от своя страна организираха аналитично четене на произведения на автори от българската литература и рецитираха стихове на Христо Ботев, Димчо Дебелянов и любовна лирика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама