„Влез в час с данъците” в още две училища в Русе

11:32, 17 окт 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 100 служители на НАП проведоха над 3000 учебни часа в средните общообразователни училища в цялата страна на тема „данъци” в рамките на образователния проект на Агенцията, който стартира през 2013 г. Уроците са част от съвместния проект на приходната агенция и МОН, наречена „Влез в час с данъците”.

През пролетта 5 служители от офиса на НАП в Русе проведоха 14 урока в 5 средни училища в Русенска област. За първи път  „влязоха в час с данъците“ и ученици извън областния център – абитуриентите и учениците от 11 клас на СОУ „Панайот Волов“ в Бяла.

В Русе лекторията  се проведе в още 4 училища – Средното Общообразователно Духовно Училище, АГ „Гео Милев“, НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“. Близо 300 ученици се запознаха с презентацията на лекторите за същността и значението на данъците и осигуровките за обществото и държавата.

През новата учебна година тя ще бъде представена в още 2 училища – ПГ по строителство и архитектура „Пеньо Пенев“ и в ПГ по промишлени технологии „Атанас Буров“, съобщават още от НАП- Русе.

В данъчните часове най- интересни за младите са примерите от практиката на служителите на НАП, както и мерките, които предприема Агенцията, за да се справи със „сивата икономика”. Ролята на министър на финансите се оказва предизвикателство за учениците, но те с радост влизат в нея и успешно разпределят бюджета на държавата по сфери.  

Феновете на кампанията във Фейсбук вече са над 16 000 (www.facebook/vlezvchas). Най- голям е броят на почитателите й от Видин, Пловдив и столицата.

Над 300 ученика тестват знанията си след онлайн курсовете по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg, които са основен акцент на кампанията през тази учебна година. Всеки ученик, който се е включил в играта може да се състезава за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.

Последният победител от „Play за награда“ е Панайот Събев от София. Любител на адреналина и високите скорости, 18-годишният участник спечели нова водоустойчива камера за екстремни спортове. Панайот е ученик в Професионална гимназия по електротехника и автоматика и участва в образователната игра от самото й начало с 225 точки, събрани от успешно преминати тестове след всеки видео урок на НАП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама