215 абсолвенти изпрати Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Русе

11:59, 17 окт 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
215 абсолвенти от филиала в Русе на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР), получиха дипломите си днес на специална церемония, проведена в Голямата зала на Доходното здание. С нея тържествено беше открита и новата 2016/2017 учебна година.

Празничното събитие бе уважено от зам.-кмета на Община Русе Наталия Кръстева, зам.-областния управител Станимир Станчев, представители на местните администрации, на Генералното консулство на Руската федерация, множество гости и студенти.    Завършващите бакалаври са 133, а магистрите са 82, отчете ректорът за учебното заведение проф.д-р Димитър Димитров. Общо 74 са отличниците на випуска, от които 13 пълни отличници. За поредна година абсолвентите са показали много добри резултати, като средният успех отново е над 5.00. Училището вече има и акредитирани докторантски програми, на този етап две - по финанси и био растениевъдство. 

На пресконференция по-рано проф. Димитров коментира, че ВУАРР е единственото висше училище в България, което има мисия да обучава кадри за развитие на регионите. "Нашата мисия е да преодолеем дискриминацията на младите хора, които са в регионите, а те са дискриминирани по социален и географски признак. Приближаването на образованието към регионите е от изключителна важност, не по-малко важно от целта да се развива централно университетско образование в големите градове. В противен случай обезлюдяването на регионите означава атрофия на обществения организъм", заяви още проф.д-р Димитров. 

Той призова да се спрат опитите да се омаловажи ролята на ВУАРР - Русе, и призова за стартиране на сътрудничество с Русенския университет, от където липсва желание за обща работа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама