Арменският посланик и русенският кмет обсъдиха задълбочаване на сътрудничеството

12:14, 17 окт 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес кметът Пламен Стоилов посрещна в кабинета си извънредния и пълномощен посланик на Република Армения в Република България Негово превъзходителство Армен Саргсян. На срещата присъства и д-р Бохос Гаржарян – председател на Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ – клон Русе. Информация за срещата съобщават от кабинета на градоначалника. 

„За мен тази първа среща с Вас е повод за изключителна чест. Като кмет и гражданин на Русе имам прекрасни отношения с арменската общност и я чувствам много близо до сърцето си, затова винаги я подкрепям и съм готов за сътрудничество. Русе се отличава с уникална етническа толерантност и арменците винаги са били наши приятели“, е заявил кметът Стоилов в началото на срещата.

Посланик Саргсян е благодарил за топлото посрещане, определяйки Русе и България като „рай за туризма“, и е споделил, че се е запознал с историята на Русе и е припомнил пътя, който е изминала неговата общност във времената на преход. „Вие сте щастливи, че живеете в толерантност – това е нещо изключително ценно в наши дни. Човек трябва да помни миналото си, за да продължи напред. Вярвам, че тази среща ще положи трайно бъдещо сътрудничество“, е добавил той. 

Основни теми на срещата са били потенциалните бъдещи възможности за изграждане на културно-исторически контакти и обмен на студенти в различни сфери на образованието. Обсъдена е била и идеята за побратимяване на Русе с арменски град, с което да се развият туристическите връзки и контакти. Стоилов е връчил на посланика картина, изобразяваща сградата на Доходно здание и е пожелал тя да му напомня за приятелството и откритостта на русенци към арменската общност. Посланикът на Армения е подарил на русенския градоначалник книги, свързани с историята и културното развитие на Армения и дискове с традиционна музика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама