Осъдиха на пробация каналджия, превозвал нелегални мигранти

13:07, 17 окт 16 25 224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Български гражданин, подпомогнал осем мигранти да излязат през границата на страната, е осъден след одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Бяла. Информацията съобщава Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Радослав В. се е признал за виновен и е осъден  за това че на 20.09.2016 г. в землището на с.Обретеник, обл.Русе в съучастие  с 8 чужди граждани /сирийци и иракчани, двама от които непълнолетни/, като помагач ги подпомогнал,  да подготвят превозно средство – товарен автомобил с тайник за укриване на лица и създал условия за придвижване към границата на Република България с Република Румъния, за да излязат през границата на страната без знанието и разрешението на надлежните органи на властта и ги транспортирал към границата на Р. България с Р. Румъния  – престъпление по чл.279, ал.4, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.4 НК. Престъплението е извършено при пряк умисъл.       

Наложено му е наказание пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес в гр.София  за срок от две години - три пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години и  безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа годишно.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

По исканията на Районна прокуратура – Бяла, съдът е взел по отношение на осемте чужди граждани  мерки „задържане под стража“. Предстои те да бъдат предадени на съд за същото деяние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама