Кметът на Казанлък ще участва в Конгреса на местните и регионалните власти

13:13, 17 окт 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Казанлък Галина Стоянова е член на българската делегация, която ще участва в  31-та Сесия на Конгреса на Съвета на Европа в Страсбург. Темата за есенното заседание тази година е „Етика и прозрачност на местно и регионално ниво“.

В българската делегация участват  още шестима представители на общини. Участниците са разпределени в Камарите на конгреса - Камарата на местните власти и Камарата на регионите. Галина Стоянова е представител в Камарата на местните власти, титулярен представител в Комисията по актуални въпроси и заместник – представител в Комисията по наблюдение / мониторинг.  Предстоящата сесия е т.нар. Обновителна за състава на Конгреса и дава начало на работата за мандат 2016 – 2020 г.

Конгресът на местните и регионалните власти на Съвета на Европа (КМРВЕ) е консултативен орган на СЕ, който съществува от 1994 г. и цели насърчаване на местната и регионалната демокрация в страните членки и следи за прилагането на принципите на Европейската харта за местно самоуправление. Национална българска делегация участва в работата на Конгреса от 1995 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама