Откриха тържествено конната база в село Кондолово

14:35, 17 окт 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В странджанското село Кондолово тържествено бе открит манежа на конна база, която ще се използва за провеждане на хипотерапия и лечебна езда, съобщиха от Община Царево. Инициативата за обособяване на подобно място е на кметския наместник на селото Киро Киров и актьора Юрий Ангелов.

Кобилата Сорента, подарена на актьора от ексминистъра Мирослав Найденов, ще бъде на разположение за работа с деца с церебрална парализа, а от контакт с нея ще имат възможност да се възползват деца с увреждания и то напълно безплатно.

Празничното откриване на манежа започна с приветствени слова на Юрий Ангелов, който бе в ролята на Дон Кихот. Пред събралата се публика той връчи юздите на своя кон на кмета на селото и така символично предостави красивото четириного да работи в полза на обществото.

Кметът на селото и всичките му 12 местни жители с удоволствие поеха грижите за коня и споделиха, че искрено се надяват през топлите месеци селото им да се превърне в домакин на подобно начинание. Специален гост на тържественото откриване бе девойката Женя, която след хипотерапия, в която се е включила и Сорента, е с подобрено състояние. Благодарение на заниманията и контакта с конете, момичето видимо подобрява емоционалния и двигателния си тонус.

Родителите, имащи желание децата им да се възползват от подобна терапия, могат да потърсят кметския наместник на село Кондолово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама