Похвалиха „Мини Марица- изток“ за усвояване на европейски средства

14:52, 17 окт 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Мини Марица-изток“ ЕАД най-добре в страната работи по усвояването на средствата, отпуснати по Международния фонд „Козлодуй“, коментира Валентин Шайдер, ръководител на дейността на Фонда  в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), съобщиха от въгледобивното дружество.

В края на септември 2016 г. се проведе среща за обсъждането на статуса на  проектите, изпълнявани в дружеството със съфинансиране от Международния Фонд „Козлодуй”, в която участваха представители на „Мини Марица-изток” от Звеното за управление на проектите и на ЕБВР.

Заместник-изпълнителният директор  на мините Димитър Чолаков, председател на звеното за управление на проектите,  отчете напредъка по изпълнение на договорите в рамките на двете грантови споразумения.

„Мини Марица–изток” ЕАД  изпълнява двата лота от последния договор по Споразумението за безвъзмездна помощ № 032A. С  тяхното реализиране ще се компенсира реактивната енергия, консумирана от тежкото минно оборудване.  Ще се подменят старите промишлени осветителни тела с високоефективни светодиодни LED прожектори. До края на 2017 г. с тези два лота дружеството ще усвои напълно средствата от безвъзмездната финансова помощ по това Споразумение в размер на 15 млн. евро.

В ход е и реализацията на новия договор, с чието изпълнение през 2019 г. в мините ще заработи един напълно нов роторен многокофов багер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама