Пловдивският бивш полицай, обвинен за убийството на родителите си, пак иска на свобода

15:15, 17 окт 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският Окръжен съд гледа за пореден път искане на защитата Венцислав Караджов за промяна на мярката му за неотклонение. Срещу 45-годишния бивш полицай е повдигнато обвинение, че на 15 май 2016 г. в Пловдив умишлено е умъртвил родителите си, като убийството е извършено предумишлено и с користна цел.

Той отрича вината си и твърди, че е невинен.  Според него е натопен включително и от зам.-директора на полицията Георги Георгиев, срещу когото Караджов бил подавал сигнали.

Според прокуратурата има доказателствата по делото - множество експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия, е прието, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението.

За извършеното престъпление се предвижда лишаване от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Припомняме, че първоначално Караджов беше задържан и обвинен за незаконно съхранение на огнестрелно оръжие, както и че е обучавал детето си да стреля с пистолет. След огромен брой разпити на съпругата и детето му на полицаят е повдигнато обвинение за убийството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама