Вивалди и Паганини грабнаха сърцата на четвъртокласниците в III ОУ "Д. Благоев" в Шумен

15:42, 17 окт 16 / Култура 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартира традиционната образователната програма "Фортисимо в клас" в Шумен. Днес от 12.30 часа в на 17 октомври в 12:30 часа III ОУ "Д. Благоев" в Шумен  Хари Ешкенази изнесе урок на повече от 40 деца от четвъртите класове на училището.

Урокът по цигулка, който изнесе виртуозният музикант грабна сърцата на децата, на учителите и на присъстващите журналисти. С присъщата си артистичност музикантът представи цигулката на учениците и даде възможност на много от тях  да се докоснат до неговата цигулка. След това урокът продължи с изненада - Концерт за цигулка Ла минор от Вивалди. Голяма част от четвъртокласниците разпознаха творбата.



Урокът по цигулка продължи с най-вълнуващата си част-всички деца имаха възможност да сложат специално  приготвената за целта цигулка от музиканта на рамото си и да изкарат звук. С много смях, аплодисменти и гора от ръце децата заявиха желанието си да опитат.

Петата симфония на Бетовен - Съдбата чука на вратата и Паганини звучаха още специално за четвъртокласниците, в изпълнение на Ешкенази.

Вдъхновяващият урок завърши с Брамс, любимият композитор на Хари Ешкенази.  И тъй като едни час беше крайно недостатъчен, г-н Ешкенази остана и след това, за да може всяко дете да засвири на цигулка.



“Фортисимо Клас” е новаторска програма за обучение по музика, насочена към вниманието на учениците от средните училища и по-конкретно към възрастовата група деца от трети и четвърти клас. Предстоят още 6 учебни часа, в които учениците ще се запознаят с валдхорна, виолончело, тромпет, контрабас, китара, ударни инструменти, флейта и кларинет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама