Община Девня си търси превозвач

16:26, 17 окт 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Девня стартира процедура по възлагане на обществена поръчка за изпълнение на превози по автобусните линии от общинската и областната транспортна схема. Договорът със сегашната фирма - „Волан“ ЕООД, който бе сключен при форсмажорни обстоятелства, изтича през пролетта на идната година.

Масово девненци и гостите на града недоволстват от качеството на услугата, която предлага временният превозвач. Автобусите системно закъсняват, графикът на градската линия не е съобразен с разписанието на влаковете, което създава сериозни затруднения на студентите от Девня. Освен това шофьори на фирмата си позволяват да зареждат автобусите с включен двигател, докато изпълняват редовни маршрути по линията Девня – Варна и обратно. През изминалото лято имаше и документиран случай, при който автобус се движи без задно панорамно стъкло, докато изпълнява междуградски курс. Терморегулацията в превозните средства е под всякаква критика и в тях е или много горещо, или много студено – в зависимост от сезона, жалват се девненци.

„Няма да допусна това да се случва повече! В договора на бъдещия превозвач, който спечели обществената поръчка, ще има специална клауза, по силата на която ще му бъдат налагани глоби при закъснения. Що се отнася до проблема с графика на общинската автобусна линия, в момента събираме информация за разписанието на влаковете на гара Повеляново, с което ще бъде синхронизиран графикът на автобусите, обслужващи линия №1“, заяви кметът на Община Девня Свилен Шитов.

По негово предложение Общинският съвет на Девня прие специфични изисквания и критерии за подбор на кандидатите за обществената поръчка. Участниците в конкурса следва да организират изпълнението на услугата в пълно съответствие с минималните изисквания на възложителя – Община Девня, и на приложимата нормативна уредба. Кандидатите трябва да разполагат с необходимия брой и вид автобуси, включително и резервни, за изпълнение на поръчката. Сред возилата е задължително да има и оборудвани за превоз на трудно подвижни лица. Така например автобусите 14, 14 А и 28, обслужващи междуградската линия Девня – Варна, трябва да са минимум 7 (5 основни + 2 резервни), от които най-малко 4 трябва да са оборудвани за хора с увреждания. Бъдещият превозвач ще изпълнява поръчката за срок от 4 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама