Приеха дневния ред за предстоящата сесия на Общински съвет- Шумен

16:31, 17 окт 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
31 докладни записки ще бъдат разгледани на предстоящата сесия на Общински съвет- Шумен на 27 октомври.

Това стана ясно на Консултативния съвет днес. Отпадна точка 32 от дневния ред, предложена от общинският съветник Добрин Чайлев. Той поиска да се приеме декларация, чрез която съветниците да изразят несъгласие относно организирането, приемането и жилищното настаняване на чужденци и членове на техните семейства, предоставяне материална или финансова помощ за посрещане на основни битови нужди, съобразно индивидуалния интеграционен план и др.

Председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев обясни, че декларацията на Д. Чайлев изразява някакъв вид задължение и е необходимо да се прецизират нейните правни формулировки. Други изтъкнаха, че тези искания са извън правомощията на Общ. съвет.

„От дневния ред бих отличил предложението на Добромир Драев за създаване на единен телефонен център за обслужване на граждани. За съжаление обаче, то не попада в обхвата на компетенциите на нито една от комисиите и ще бъде гледано от всички постоянни комисии. Идеята е, да можем да реагираме експедитивно на оплакванията и предложенията на шуменци”, коментира проф. Беджев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама