Повдигат нови обвинения на бившия началник на РУ на МВР-Асеновград

16:32, 17 окт 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство, по което е следвало днес да бъдат предявени нови четири обвинение на Димчо Темелков за извършени от него длъжностни престъпления в качеството му на началник на РУ на МВР-Асеновград. Предявяването на новите обвинения не е извършено поради внезапното му заболяване, което според адвоката му, е възпрепятствало явяването му пред следователи от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура-Пловдив.

Три от новите обвиненията са за това, че с цел да набави за себе си имотна облага, изразяваща се в кариерно израстване и получаване на поощрения и награди, като от деянието са могли да настъпят немаловажни вредни последици за МВР – уронване на престижа на МВР и намаляване на доверието към работата на органите на полицията.

Според прокуратурата в периода от 13 март 2014 г. до 13 юли 2015 г. в гр. Асеновград, Димчо Темелков не е регистрирал, не е провел оперативно-издирвателна дейност, не е отчел анализа на постъпилата информация,  не е оценил съобщения и постъпили заявления с оглед данни за извършени престъпления от общ характер, не е извършил проверка и не е докладвал материалите в компетентната Районна прокуратура-Асеновград, по общо 18 подадени жалби и заявления от пострадали граждани за извършени различни по вид престъпления – измами, престъпления против личността, закани с убийство, изнудване, блудства, грабежи, кражби, хулиганства, телесни повреди,притежаване на огнестрелно оръжие без разрешително, противозаконно лишаване от свобода и др.

На Димчо Темелков днес е следвало да бъде предявено и четвърто обвинение. Установено е, че той е съставил официални отчетни документи пред ОД на МВР-Пловдив, свързани с броя на получените съобщения за извършени престъпления и тяхното отработване, в което е удостоверил неверни обстоятелства, а именно, че за периода от 24 ноември 2014 г. до 3 юли 2015 г. в РУ на МВР-Асеновград са били получени с 15 жалби по-малко за извършени престъпления – сигнали за телефонни измами, кражби, грабежи, блудства, хулиганства, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и др. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама