Община Разград обяви обществена поръчка за зимно поддържане и снегопочистване

16:39, 17 окт 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград обяви обществена поръчка за зимно поддържане и  снегопочистване на общинската пътна мрежа, съобщават от общинската администрация. Прогнозната стойност на поръчката е 264 000 лева без ДДС, а крайният срок за изпълнение на дейnостите е 30 април 2018 година.

Поръчката има за цел да се осигури нормална проходимост и безопасна експлоатация на общинските пътища през два зимни експлоатационни сезона, както и достъп до населените места от общината.

Изпълнителят ще има задължения да извършва денонощно дежурство с хора и техника през експлоатационните сезони 2016/2017 год. и 2017/2018 год.  Сред дейностите на фирмата –изпълнител ще са почистване на пътищата до постигане на съответните степени и ниво на зимно поддържане, разчистване на снежни валове, преспи и снегонавявания, отстраняване на уплътнени снежни и снежно-ледени пластове, поледица и снежна каши. В задълженията на фирмата ще влизат също обезопасяване на пътищата срещу хлъзгане, доставка и разпръскване на минерални материали и химични вещества, спиране и отклоняване на движението при бедствия и аварии през зимния сезон,  извличане на закъсали превозни средства и др.

Участниците в процедурата трябва да са изпълнили дейности по зимно поддържане и снегопочистване на улици и пътища през последните три години, да разполагат с персонал и съоръжения и техническо оборудване. Всяка една от машините да бъде осигурена с GPS оборудване, което да поддържа база данни за срок не по-малко от 12 месеца назад и да дава възможност на възложителя да следи в реално време и по електронен път текущо местоположение, дата и час, посока на  движение, изминат маршрут, пробег, спирания и престой. 

Срокът за получаване на оферти за участие в процедурата е 7 ноември, а отварянето им е на следващия ден в сградата на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама