Живко Стоянов в съда: Опитах се да стресна с ножа кучето си, не съм искал да заколя котката (допълнена)

17:03, 17 окт 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Съжалявам за случката. Моята намеса бе тази, че се опитах да отдръпна кучето си от котката, която захапа. Извадих ножа, за да стресна него. Не съм искал да заколя котката“. Това бяха думите на Живко Стоянов днес в Бургаския районен съд, където се гледа постоянната му мярка за неотклонение.

Той и адвокатът му поискаха по-лека такава – „подписка“ с мотива, че не се съдържат данни дали въпросното животно е котка, както и че нямало данни как точно е умряло това животно – дали от ухапването на кучето или по друг начин.

„Престъплението не е тежко. В случая не може да се вземе най-тежката мярка за неотклонение“, посочи защитникът на Живко Стоянов.

Точно на обратното мнение е обаче държавното обвинение, което поиска спрямо обвиняемия да бъде наложена именно най-тежката мярка – „задържане под стража“. Прокурорът изтъкна,че Стоянов е осъществил деянието в изпитателния срок на друга постановена му осъдителна присъда. Поради тази причина съществува опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление.

„Безспорно се установява, че обвиняемият е нанесъл удари с нож на животното, при това на публично място, в присъствието на хора. С ножа е пронизал няколко пъти котката. Преди това пък кучето му е нападнало котката, но обвиняемият вместо да се отдръпне и да се оттегли, той е изкарал ножа“, посочи прокурорът.

За престъплението е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 г., както и глоба в размер от 2000 до 5000 лева.

След като чу мотивите на прокурора и адвоката, съдът определи мярка "домашен арест" спрямо Живко Стоянов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама