Бившият полицай, обвинен за убийството на родителите си, остава в ареста

18:18, 17 окт 16 25 217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският окръжен съд ОСТАВИ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането на защитата на обвиняемия Венцеслав Караджов за изменение на мярката му за неотклонение от „Задържане под стража” в по-лека такава.

Срещу 45-годишния бивш полицай е повдигнато обвинение, че на 15 май 2016 г. в Пловдив умишлено е умъртвил родителите си, като убийството е извършено предумишлено и с користна цел.

Съдът счете, че към настоящия момент е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато и предявено обвинение. Този извод следва от наличните по делото доказателства. От образуването на досъдебното производство до настоящия момент не е изтекъл срок, който да може да се възприеме като неразумен.

Съдът счете, че е налице опасност обвиняемият да се укрие, която опасност се извлича от тежестта на обвинението и от данните по делото относно характеровите особености на обвиняемия. Затова съдът намери, че единствената адекватна мярка за неотклонение се явява мярката за неотклонение „Задържане под стража”

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама