Илюзионист популяризира Бургас и страната в чужбина (видео)

20:36, 17 окт 16 / Любопитно 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургазлията Йордан Янев /Зайн/ работи като илюзионист в Макао, Китай. Всичките му усилия са насочени в това да популяризира Бургас и страната, а най-голямата му мечта е да се телепортира на живо.

Целта е чрез поредица видеоклипове хора от различни възрасти да се докоснат до илюзионното изкуство, по-бързо, по-лесно, директно от компютрите и телефоните си, като същевременно се забавляват.

25-годишният Йордан има дарбата да чете мисли, да внушава мисли, да хипнотизира. Той може да издигне човек във въздуха, да реже глави, а после да ги връща обратно. Ваденето на гълъб от ръкава на палтото му за него е детска игра, защото се запознава с магията още на 6 години. Училища за фокусници няма и той се учи сам. Ходи по представления в цяла Европа, запознава се с наши и чужди учители. Към днешна дата Йордан Янев има стотици участия в страната и чужбина. Заема централна роля в спектакъла „Царицата на магията” на сцената на НДК, където се събират най-добрите илюзионисти на България. От началото на октомври е с местожителство Макао, Китай.

„Общността на фокусниците в България наброява около 250 души, но много малка част от тях се занимават професионално с това. Жените са не повече от 10. Всички си помагаме, а конкуренцията е от джентълменски характер” - споделя Зайн.

Бургазлията не се страхува да експериментира, да поема риск, а на представленията му публиката е на сцената заедно с него, което му носи не само аплодисменти, но и комплиментите на самия Астор.     

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама