Съдът в Пловдив рестатира делото на Ахмед Муса след като ВКС го върна

06:40, 18 окт 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът в Пловдив разглежда за втори път делото срещу Ахмед Муса Ахмед след като ВКС отмени постановената вече присъдата на Пловдивския апелативен съд и го върна за ново разглеждане от друг съдебен състав. При първото разглеждане на делото през 2015 година апелативният съд му наложи общо наказание две години лишаване от свобода, с което беше увеличена присъдата на Муса, прочетена в Пазараджик.

Припомняме, че преди това той беше осъден от съда в Пазарджик за проповядване на антидемократична идеология и за членство в подобна организация, както и за проповядване на омраза на религиозна основа. Магистратите в Пазарджик бяха постановиха за Муса  една година лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 5000 лева, но той обжалва в Пловдив .

Абдуллах Салих и Саид Мутлу, които бяха с условни присъди по същото дело от Пазарджик, бяха освободени от наказателна отговорност и апелативните съдии в Пловдив през 2015 година им присъдиха глоби съответно по 3000 и 4000 лв .

Според ВКС обаче, жалбата на Ахмед Муса е основателна, защото при разглеждане на делото от втората инстанция в Пловдив са допуснати съществени процесуални нарушения на правата му или липсват мотиви по съществени за делото въпроси.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама