Стартира кампания "Истината за трафика на хора" в Русе

07:35, 18 окт 16 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реализирането на информационни кампании за разясняване на риска от трафик на бебета и ромски момичета с цел сексуална експлоатация, насочени към ученици и към представители на ромската общност, е част от дейностите на Сдружение БРТИМ в проекта на Община Русе „Интегриран подход на Община Русе за интегриране на ромите и други уязвими групи на територията на общини в област Русе” по програма ЗОВ (Здраве и образование за всички).

Третата по ред кампания, озаглавена „ИСТИНАТА ЗА ТРАФИКА НА ХОРА” започва с честване на 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора и продължава с отбелязването на международната кампания „16 дни активизъм срещу насилието, основано на пола” (започваща на 25 ноември - Международният ден за премахването на насилието, основано на пола и продължава до 10 декември – Международният ден за правата на човека).

Кампанията ще се реализира в кв. „Дружба“ в Русе, Община Борово и Община Иваново.

С реализирането на кампанията целим да се повиши информираността на живущите в целевите райони, с фокус върху представителите на ромската общност относно: рискове от трафик на жени и бебета; правата на пострадалите; трите международни чествания и свързаните с тях теми; равенството на половете.

Кампанията стартира днес, 18 октомври, в кв. "Дружба", Русе с две публични събития на открито с участието на доброволци (ученици и студенти) - в двора на СОУ "Васил Левски" от 12:00 до 14:00 ч. и в двора на ОУ "Алеко Константинов" от 12:30 до 13:30 ч. При лошо време, събитията ще се проведат във фоайетата на 2-те училища, съобщават още организаторите.

На 21 октомври от 10:00 до 12:00 ч.  ще се проведе събитие на открито в с. Иваново пред читалището. Предстои и събитие в Борово до края на месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама