Липсва интерес към общински имоти в Добрич

08:37, 18 окт 16 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На проведените досега търгове интересът към общинските обекти в Добрич е нулев, съобщи заместник-кметът по финанси Елка Димова.

С цел увеличаване на приходите в местната хазна е подготвен нов търг на 28 октомври. Всички граждани могат да закупят документи за участие до 17 часа на 27 октомври. Продават се два общински апартамента. Единият е на улица „Славянска“, а другият на ул. „Методи Кусевич“ по направени експертни оценки от независими изпълнители.

По улица „Железничарска“ се продават два парцела , отредени за жилищно строителство – 382 и 481 кв. м. Както и осем урегулирани поземлени имота в квартал „Рилци“. Те са по ул. „Сирма войвода“, с различна големина. „Цената е 45 лева на кв. м, без ДДС, което е нормална цена, отговаряща на средното ниво в града. Всеки, които има интерес може да участва в търга, да закупи документи, да участва в насрочения оглед и да участва в търга“, каза Димова.

С цел подобряване на приходите е обявен и търг за отдаване под наем на общински имоти. Цените са определен, според Наредбата за управление на общинската собственост. Предлагат се три помещения в имот по ул. „Агликина поляна“, няколко кабинета в Стоматологична поликлиника и помещения в двуетажна сграда по бул. „25 септември“, които обитаваше Областният информационен център, преди да се премести в сградата на Общината. Те за първи път са включени в търг за отдаване под наем, посочи зам.-кметът. Тя отново прикани всички, които имат интерес, да участват в търга.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама