Двоен финансов стимул за приемните родители в Бургас

10:01, 18 окт 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Увеличават се средствата, които ще получават приемните родители в Бургас, съобщиха от Общината. Преди няколко години се въведе добрата практика да се дарява еднократно с 1000 лева всяко приемно семейство, което поеме грижата за сираче или изоставено дете. Вече има възможност такива родители да бъдат стимулирани чрез възможностите на още един финансов стълб.

Това е проектът "Приеми ме", който стартира преди 10 месеца. Той се изпълнява от Агенцията за социално подпомагане в партньорство с общините в България. Чрез този проект за заплати на приемните родители и нуждите на децата ще се изразходят близо 52 милиона лева до 2018 година. Неговата цел е да се разшири обхватът на тази услуга и да се затвърди нейното предоставяне на местно ниво като алтернативна форма за отглеждане в семейна среда на деца в риск.

През ноември 2016 година стартира вторият етап на проекта, а Община Бургас участва активно, за да осигури най-добри условия за тукашните приемни родители. С днешна дата утвърдените приемни семейства в нашия град са 18. Настанените деца са 12, предстои да бъдат въдворени още две.

Тази година се наблюдава завишен интерес към приемната грижа и броят на кандидатите за такъв тип родителство расте.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама