Учреди се Обществен консултативен съвет към кмета на община Търговище

10:24, 18 окт 16 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учредиха Обществения консултативен съвет към кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров. В него участват архиерейският наместник Славчо Проданов, районният мюфтия Енвер Яхов, Илко Илиев, Мая Павлова, Маринела Динева, д-р Теодора Буцева, Радослав Черкезов, Теодор Гяуров, Даниела Марчева и Детелин Петров. Община Търговище е представена от секретаря Христалина Халачева.

„Всички участват в качеството си на граждани, които са с активна позиция по обществено значими проблеми. Притежават квалификация, знания и опит, които ще са полезни за намиране на конструктивни решения по различни въпроси”, каза д-р Димитров и подчерта, че Общественият съвет е надпартиен орган. Той ще работи в подкрепа на местната общинска политика, в интерес на цялата общност. Съветът е отворен  за нови членове, които ще бъдат поканени, според нуждата от експертни мнения по различни въпроси.

Членовете на Обществения съвет благодариха на д-р Димитров за доверието и изразиха надежда, че съвместната работа ще даде възможност за подобряване работата в различни сфери от обществено-икономическия живот в Търговище. Участниците поставиха няколко ключови теми, по които да се търсят поетапно решения. Сред тях са проблемите с паркирането в града и недостатъчния контрол; липсата на дежурни стоматологичен кабинет и аптека; бездомните кучета; проблемите с хигиената.

Бяха поставени въпросите за начина за определяне на таксата за битовите отпадъци и лошото състояние на пешеходната алея към храм „Св. Успение на Пресвета Богородица”. По време на дебатите се стигна до решение на следващото заседание на Обществения съвет, в края на месеца, да се обсъдят мерки за подобряване на организацията на движение и паркирането на автомобилите. Членовете на съвета ще разгледат и регламента за конкурс за химн на Търговище.

Д-р Димитров съобщи, че предстои да бъде сформиран и Обществен съвет по култура, образование, медии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама