Бокова заплашена със смърт заради Йерусалим

10:24, 18 окт 16 / Политика 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Генералният директор на ЮНЕСКО и доскорошна кандидатка за шеф на ООН Ирина Бокова е била заплашена със смърт. Това съобщи посланикът на Израел в организацията Кармел Шама-Коен, цитиран от АФП.

Причината е резервираното отношение на Бокова към проекта за резолюция за светите места в Йерусалим, като тя публично заяви, че това наследство е неделимо и всяка общност има права над него.

„Арабските страни се държат омразно и хулигански срещу останалата част от света и срещу ръководството на ЮНЕСКО. Генералният директор Ирина Бокова получи заплахи за живота си и се наложи охраната ѝ да бъде подсилена“, каза посланикът Кармел Шама-Коен.

Текстът, внесен от седем арабски страни, критикува еврейската държава за това, че ограничава достъпа на мюсюлмани до свещени за исляма места в Йерусалим. Той бе приет в четвъртък от комисия на ЮНЕСКО. Израел веднаgа се възпротиви, като дори обяви, че прекратява сътрудничеството си с международната организация. Предстои текстът да бъде подложен на окончателно гласуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама