Започна ремонтът на Градския стадион в Русе (видео + снимки)

11:23, 18 окт 16 / Спорт 25 569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 18 октомври, стартира дългоочаквания ремонт на Градския стадион в Русе. Строителната техника вече е на терен и дори започна работа. 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който е на посещение в града за откриването на "Музей на спорта Луи Айер" в намиращата се в съседство многофункционална зала "Булстрад Арена" информира, че дейностите трябва да приключат в 60-дневен срок. От ведомството потвърдиха за Topnovini.bg, че всичко по договора вече е изчистено и той е подписан от двете страни в края на миналата седмица.



Министър Кралев пое ангажимент и да присъства на откриването на обновения стадион, където предстои да бъде подменена тревната настилка, да бъде изграден дренаж и монтирано осветление. 

По този начин съоръжението ще покрие изискванията на БФС да приема мачове от Първа лига. Така намерилият място в елита след 25-годишна пауза футболен отбор "Дунав" ще може да играе своите домакински срещи в Русе, като се очаква да приеме първите си съперници още в началото на пролетния полусезон. 

Припомняме, че именно заради това се налага на "драконите" да "домакинстват" на "Лудогорец Арена" в Разград, след като си спечелиха по категоричен начин промоция сред най-добрите в родния футбол. Въпреки това дунавци се представят далеч над предварителните прогнози и са на трета позиция във временното класиране след 10 изиграни срещи.



Както вече съобщихме, средства за ремонта бяха отпуснати с решение на Министерски съвет от 15 юни 2016 г. С процедурата се зае спортното министерство, но заради различни специфики на планираните дейности и препроектирането им от Община Русе, тя бе официално обявена чак на 4 август. Все пак заради декларация на феновете на "Дунав", разпространена през юли, някои от сроковете бяха съкратени, за да се стигне до по-бързо решение за избор на изпълнител.



Това е "Тарктур" ЕООД. От 2012 г. това дружество е с управител и едноличен собственик на капитала от 5 000 лв. Иглика Иванова Крумова, сочи справка в Търговския регистър. Три години преди това е било на Христо Иванов Станков, а между 2008 и 2009 г. на Стоян Атилов Джагаров. Междувременно Крумова е регистрирана и като управител и собственик на фирми за отдаване под наем на транспортна и строителна техника.

Другият кандидат за изпълнение на обществената поръчка "Онтарио Спорт БГ" ЕООД така и не подаде в срок всички необходими документи.

Припомняме, че според техническото предложение на "Тарктур" срокът на изпълнение на предмета на поръчката е от 60 календарни дни, като за целта в офертата на фирмата е приложен и съответния линеен график.

За това време следват да се изградят електрически мрежи и съоръжения за модернизиране на стадиона. За осветяване на футболното поле ще се монтират стоманени мачти с височина 32 м. до надстройката за монтиране на осветителните тела. Ще се използват 46 броя прожектори на стълб. За целта в горната част на стадиона, над трибуните, вече се освобождава и място за основите на пилоните, на които ще се монтира осветлението.



Предвидено е още да се подмени съществуващата дренажна система, намираща се в игрището, изграждане на автоматизирана поливна система и помпено оборудване. Най-отгоре ще се положи и естествен тревен чим с имплементирана мрежа против разкъсване, с развита коренова система и минимална дебелина 3см.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама