Отново: Възрастна жена даде пари на измамници в Русе

11:51, 18 окт 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера по обед в Първо РУ се тъжи 75- годишна жена, живееща в Русе, че на 12 октомври, около 08.30 часа, на домашния й телефон й се обадил мъж, който се представи за внука й, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Той й заявил, че майка му е поръчала в м-н "Техномаркет" в Русе, четири радиатора за отопление и една печка също за отопление, всичко на стойност 6000 лв. Понеже в магазина предстояло да идва комисия, трябвало да се заплати половината сума в размер на 3000 лв.

Тя му отговорила, че в момента нямала толкова пари, а имала само 500 лв. Мъжът й обяснил, че дъщеря й щяла да внесе половината сума в размер на 3000 лв., а тя да му дадяла сумата която имала.

За целта щял да изпрати мъж, който ще се представи с името Петър Рангелов и на него да даде парите. В последствие загънала сумата от 500 лв. в хартия и ги сложила в найлонов плик.

Излязла пред вратата на къщата и при нея пеша дошъл мъж, който й се представил с името Петър Рангелов, тя му дала парите, а той продължи пеша посока Първо РУ. По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама