Експертиза на ислямистка литература отложи делото срещу Ахмед Муса и имамите

13:10, 18 окт 16 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът в Пловдив отложи делото за провядване на антидемократина идеология срещу Ахмед Муса Ахмед и 12-те му съучастници. Следващите заседания са насрочени за 13 и 20 декември, съобщава Радио Пловдив. Апелативните магистрати назначиха тройна комплексна експертиза, която да установи дали в иззетата литература, ползавана от имамите, има призиви към война. 

Въпросната експертиза трябва да бъде изготвена от двама тюрколози, трима арабисти, които имат сериозни познания за ислямистките течения ханефизъм, салафизъм и уахабизъм. За целата ще бъдат потърсени вещи лица от Софийския университет и Нов български университет.

Освен това от Министерството на външните работи ще бъде изискана информация за димпломатическите отношения между Саудитска Арабия и България. Предстоят и още разпити на свидетели. 

Призован ще бъде и главният секретар на Главното мюфтийство в страната  Ахмед Ахмедов, за да се произнесе относно легитимността на издадената на Ахеюмед Муса служебна карта на ваиз. 

Делото срещу пазарджишкия имам Ахмед Муса и 12-те му сподвижници влезе в пловдивския Апелативен съд, след като бе върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама