Върнатите на Турция хора на Гюлен не са поискали убежище у нас

14:46, 18 окт 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седмината турски граждани - последователи на ислямския проповедник Фетуллах Гюлен, които България върна на Турция, са влезли незаконно в страната ни и не са подали молба за убежище. Това каза зам.-директорът на Главната сирекция „Гранична полиция“ старши комисар Светослав Манолов.

На 14 октомври българските власти задържат 9 души, които се опитват нелегално да преминат границата ни с Румъния. Седем от тях са турски граждани, а двама – сирийски. Турските мигранти са заявили, че не исат убежище у нас и отиват в Западна Европа да търсят работа.

Прокуратурата е уведомена, но не е образувано досъдебно производство срещу тях. Затова властите ги връщат на Турция още на 15 октомври, като се позовават на споразумението за реадмисия с южната ни съседка.

Сред тях има бивши полицейски служители, университетски преподавател и журналист от опозиционния в. “Заман“. За всички е имало издадени заповеди за арест заради връзки с организацията на Гюлен, обявена за извършител на опита за преврат през месец юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама