Асфалтираха алеите на детска градина „Васил Левски“ в Разград

14:55, 18 окт 16 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Алеите на детска градина „Васил Левски” в Разград са асфалтирани и теренът е превърнат в безопасно място, на което малчуганите от градината да играят.  Това съобщиха от пресцентъра на общината.  От там посочват,  че ръководството на общината е реагирала на молба на директорката на детското заведение за влошеното състояние на алеите и веднага е предприела мерки.

Още няколко неотложни ремонти  са извършени от служителите на общинските звена.

ОП „Паркстрой“ е почистила превърнатия в сметище подлез, до Бюрото по труда, а събраният отпадък е изхвърлен от  фирма „А.С.А.“ . Сигналът за нерегламентирано сметище е подаден  в социалната мрежа и няколко медии.

Ръководството на общината е реагирала на още няколко сигнала и проблемите са вече решени. От служители на ОП „Ремонтстрой“  е заравнен и засипан с чакъл черен път, който не е част от общинската пътна мрежа. По молба на живеещи във вилите на Стражецки лозя /срещу Подстанция-Разград/ по време на приемна с граждани, кметът д-р Валентин Василев е поел ангажимент  да направи проходимостта по-добра, тъй като там живеят десетки жители.  Живеещите в района са посочили, че неравностите по черния път възпрепятствали придвижването на автомобили и ограничавали достъпа на специализирани такива при нужда. Гражданите аргументирали молбата си и с това, че в някои от вилите семействата са с малки деца.

На този етап е възстановена и част от оградата на Градски парк, в южната му част, за която също са постъпили сигнали, че на места е срутена. Проблемните участъци са ремонтирани.

Участък от пътя към „Пчелина“, който е успореден на велоалеята, е почистен от растителност от служители на ОП „Паркстрой“. Предстои да се обработи с техника, за да може да стане достъпен за пчеларите път, който ще  ползват, без да се налага да преминават през мястото, което се ползва от колоездачите, посочват от общинската администрация.

От там допълват,  че служители на ОП „Паркстрой“ в момента фрезоват стари дънери, с цел засаждане на млади дръвчета на територията на Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама