Млади варненски таланти гостуват във Варшава

14:59, 18 окт 16 / Култура 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският културен институт във Варшава посреща днес ученици от Националното училище по изкуствата „Добри Христов” във Варна. Гостуването е по покана на Калина Станчева – директор на института и автор на идеята за годишен фестивал, представящ следващото поколение български творци. Международната проява на младите художници и музиканти е част от изявите, планирани през фестивалната 2016 г. под патронажа на Министерството на културата на Република България „Полша, запознай се с бъдещето на българското изкуство”.

Младите варненски художници ще открият в 18 ч. изложба „Пространствени хармонии”, а музикантите от струнен квартет „Добри Христов” и пианистката Калина Алексиева ще изпълнят концертна програма с творби на Николо Паганини, Сергей Рахманинов, Франц Шуберт, Пьотр Илич Чайковски и Румяна Петрова.

На официалното представяне на изложбата и концерта ще присъства посланикът ни в Полша Н. Пр. Емил Ялнъзов. Изложбата се посвещава на професионалния Ден на художника, който се отбелязва днес, в деня на свети апостол Лука .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама