22 съдебни дела заведоха в Стара Загора против премахване на незаконни ромски къщи

15:23, 18 окт 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 22 са делата заведени от жители на старозагорския квартал „Лозенец” против премахването на незаконните им къщи, информираха от Административен съд Стара Загора. Първите дела започнаха днес. Има насрочени през целия месец октомври и през ноември.

Жалбите са заведени по Закона за устройство на територията против заповед на кмета на Стара Загора Живко Тодоров от 29 август т.г. за премахването им.

 Правното основание е чл 225 А от Закона за устройство на територията. Прието е, че постройките са незаконни тъй като нямат необходимите документи и разрешения за строителство.

Съдът се произнася по делата в едномесечен срок.

Припомняме, че на 25 юли т.г. в местността „Зайчева поляна” в ромския квартал бяха съборени 26 незаконни паянтови постройки, тъй като бяха опасни за хората. Тогава кметът Живко Тодоров съобщи, че ще бъдат премахнати още 52 постройки покрай канала между кварталите "Три чучура - север" и "Лозенец". Голяма част от тях са изградени на частни и общински имоти, и всички те са масивни. През 2014 година пък бяха съборени над  50 незаконни къщи в парк "Борова гора".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама