Футболен турнир събра 11 отбора от 5 русенски училища

15:27, 18 окт 16 / Спорт 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
11 отбора от 5 русенски училища участваха във футболен турнир, който се проведе в спортен комплекс „Олимпия“, съобщават организаторите. 

Събитието се реализира по проект „Заедно в спорта – приятели в живота“ на ОУ „Любен Каравелов“, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и BH – социален проект на Еконт в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

Общо 110 ученици са участвали във футболната надпревара. Освен възпитаниците на ОУ „Любен Каравелов“ в турнира са се включили отборите на  основни училища „Никола Обретенов“, „Иван Вазов“, „Васил Априлов“ и „Алеко Константинов“. Те са били разпределени в три възрастови групи: III-IV клас, V-VI клас и  VII клас. Родители и учители по физическо възпитание също са показали футболни умения в демонстративен мач. Победителите в турнира са били наградени с купи и медали, като са присъдени и 5 индивидуални награди. 

Проектът има за цел да създаде трайни връзки между учебните заведения в град Русе и да допринесе за разбирателството и позитивните отношения между учители, родители и ученици. Организаторите възнамеряват футболният турнир да се провежда всяка година и да бъде посветен на патронния празник на ОУ „Любен Каравелов“.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама