Осветяват в розово сградата на община Стара Загора в подкрепа на борбата с рака

16:01, 18 окт 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сградата на общинската администрация в Стара Загора ще бъде осветена в розово утре – Световния ден за борба с рака на гърдата. За първи път у нас, административна сграда ще засияе в розово привечер като знак на съпричастност и ще остане да свети цяла нощ. До момента по света в розово са били осветявани най-високата сграда в Дубай – Бурж Халифа, Айфеловата кула и Бъкингам.

Събитието е част от четиримесечната кампания на Комплексен Онкологичен Център – Стара Загора „По-силни срещу рака”, която стартира в началото на октомври. Тя е насочена към профилактика на онкологичните заболявания при жените и ще се реализира чрез провеждане на безплатни профилактични прегледи на млечната жлеза и шийката на матката. За 2015 г. през стационарния блок са преминали над 10 000 болни, а в Диагностично-консутативния блок са извършени 35 хиляди прегледа. Нарастващият брой на пациенти с онкозаболявания, е в основата на кампанията за популяризирането на профилактиката сред жените и създаване на навик за посещение на профилактични прегледи.

От 16 часа утре, на площада пред Общината, ще започне хепънинг с участието на  Ансамбъл "Загоре", актьорите от Кукления театър с постановката "Фолклорна магия", актрисата Елена Азалова, певицата Мадлен Ковачева, европейската шампионка по карате и общински съветник Анелия Асенова, представители на "Зонта Клуб" и Сдружение "Свят без граници", с чиято подкрепа се осъществява кампанията, и още много обществени личности. Ще се раздават безплатни информационни брошури, а на място желаещите ще могат да се запишат за безплатен профилактичен преглед.

В рамките на кампанията и след нея, в специализираните кабинети на КОЦ, ще се извършват профилактични прегледи, с предварително записване на телефоните на регистратура - 042/ 614196, всеки работен ден от 12.00 до 13.30 часа.

Партньори на кампанията са Община Стара Загора, Социална Мрежа за здраве Credoweb, „Зонта клуб”- Стара Загора, Сдружение „Свят без граници”, със съдействието на Международния Младежки център.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама