МКБТХ организира кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

16:33, 18 окт 16 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) организира информационна кампания по повод 18-ти октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора. Партньори в инициативата са Затвора Сливен, Бюро по труда – Сливен и Европейски информационен център Europe Direct – Сливен.

Кампанията включва поредица от дискусионни форуми, информационни срещи и прожекции на тематични филми с цел повишаване информираността на обществото за актуалните форми и тенденции при престъплението „трафик на хора” – рисковете, методите на въвличане и начините за предпазване от съвременната форма на робство, както и популяризиране на Националната телефонна линия срещу трафика на хора: 080020100.

Акцент в информационната кампания тази година е провеждането на дискусионен форум на тема „Трафикът на хора – рискове, предизвикателства и нови форми на експлоатация”, с модератор д-р Росанка Венелинова, психиатър, изпълнителен директор на фондация „Център Надя”.

В рамките на кампанията са предвидени информационни срещи с жени лишени от свобода в Затвора Сливен, както и с безработни в Бюро по труда – Сливен. Екипите от доброволци към МКБТХ – Сливен ще проведат обучителни сесии с ученици по метода „Връстници обучават връстници”.

18-ти октомври е Европейският ден за борба с трафика на хора. Обявен през 2007 година по инициатива на тогавашния заместник-председател на Европейската комисия, г-н Франко Фратини, за поредна година всички европейски страни отбелязват този ден, който е важна част от дългосрочния ангажимент на Европейската комисия за превенция и борба с трафика на хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама