Емблематични сгради в Плевен се ремонтират с пари от общината и дарения

16:38, 18 окт 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна основен ремонт на покрива на плевенската "Панорама", съобщават от пресцентъра на общината. Разходите, на стойност 60 хил. лева, се поемат от община Плевен. Дейностите са повече от наложителни, защото течовете застрашават панорамното платно, както и параметрите на влажност във фондохранилищата, разказа директорът на Военноисторическите музеи в града доц. Милко Аспарухов. Той подчерта, чу проблемът е стар,  като досега само временно е овладяван с частични ремонти.

В края на изминалата седмица приключиха ремонтните дейности на покрива на спорната зала „Балканстрой”, в която просмукващата се влага разрушаваше скъпоструващата настилка на баскетболтното игрище и възпрепятстваше провеждането на тренировки и срещи.

За тях бяха отделени 50 хил. лева от бюджета на Община Плевен. Изпълнител и на двата обекта е „Стройпродукт” ЕООД – Плевен.

През летните месеци беше рехабилитирана и покривната конструкция на Художествената галерия „Дарение Светлин Русев”. Това стана възможно благодарение на средства от дарител, пожелал да остане анонимен.

Ремонтът и монтираната на последния трети етаж климатична система, осигурена от община Плевен, ще  гарантират съхраняването на  шедьоврите от световни автори в галерията. Със средства на общината беше закупена и нова озвучителна техника.

На следващ етап ще бъде сменена дограмата в северната част на уникалната сграда, също със средства на дарителя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама