Ruse Code Week събра множество ентусиасти с интерес в програмирането

17:04, 18 окт 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 15 и 16 октомври в Русенски университет „Ангел Кънчев“ за първи път се проведе Ruse Code Week – “Дигитализирай в бъдеще време“, част от европейската инициатива Europe Code Week, чиято цел е да популяризира програмирането и дигиталните умения сред хора с никакъв или скромен опит в тази област. Информация за събитието съобщават организаторите от Силвае Технолоджис и Startup Factory, които поставят началото на една нова за града традиция. 

На откриването, освен участниците са присъствали и деканът на фактултет „Природни науки и образование“ – доц. д-р Десислава Атанасова, както и ръководител катедра „Информатика и информационни технологии“ – доц. д-р Румен Русев, които са и основните съмишленици и домакини на събитието. 

Обученията се провеждат едновременно в пет отделни модула с различни тематики и лектори, специалисти в своята област – Роботика за деца (лектори – учениците и ръководителите от клуба по Роботика към ПМГ „Баба Тонка“), Анимации в уеб (лектор Симеон Момчилов), Wordpress (лектор – Ивайло Шолеков), Photoshop (лектор Наджин Расимова) и Дигиталното бъдеще на бизнеса (лектор Никола Илчев). В тях са взели участие повече от 60 души от Русе и няколко гости от Добрич, които получиха своите първи познания в желата област. На закриването екипите споделиха с другите участници и показаха какво са постигнали и научили през двата дни на Ruse Code Week. 

Отличителна черта на цялото събитие е фактът, че всички дейности по организация и провеждане се извършват на доброволни начала, включително работата на лекторите в отделните модули, осигуряването на кафе-паузите, предоставяне на компютърни зали за обученията. Участието във всички обучения е напълно безплатно.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама