Отбелязват тържествено юбилей на храм „Св. Иоан Рилски” и Нюйоркския митрополит Андрей в Търговище

18:23, 18 окт 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тържествено честване на 80-годишнината от построяването на храм „Св. Иоан Рилски” и 130 години от   рождението на Нюйоркския митрополит Андрей ще се проведе утре в Търговище.    Проявите ще започнат в 9 часа с тържествена литургия, която ще отслужи Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. По-късно през деня той ще проведе среща с кмета д-р Дарин Димитров, който ще го посрещне в кабинета си в Общината.

В 17 часа в Свещаровата къща ще бъде открита изложба „С пламъка на вярата”. В нея са включени икони, църковна утвар и енголпионите на митрополит Андрей.

В 18 часа в Драматичния театър ще започне концерт, посветен на годишнините. В него ще вземат участие църковните хорове към двата храма в града,  хоровете „Родна песен” и „Златна лира”, ансамблите „Шарено герданче” и „Мизия” и други. По време на концерта за първи път ще прозвучи и песнопение, написано от Петър Димов – възпитаник  на   Второ средно училище „Проф. Никола Маринов”, сега  студент в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.

По време на церемонията ще бъдат връчени почетни грамоти на дарители и съмишленици на храм „Св. Иоан Рилски”, спомогнали за различни благотворителни каузи през годините.

 Входът за концерта е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама