102 млн. лв. ще инвестира ВиК - Бургас в развитие на водоснабдителната мрежа

07:20, 19 окт 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ВиК – Бургас има намерение да инвестира 102 млн. лв. в рехабилитация и развитие на водоснабдителната и канализационната мрежа, пише сайтът capital.bg. Така градът се нарежда на второ място в страната след София, където най-големи инвестиции в сектора логично се падат на „Софийска вода”. Бизнес плановете на ВиК дружествата са за периода 2017 – 2021 година.

Те бяха публикувани на сайта на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) в петък и въз основа на необходимите приходи, заложени в тях, ще бъдат определени цените на водата, които потребителите ще плащат в следващите пет години. Предложенията на компаниите в шестте най-големи града на страната са за поскъпване на водата от 3 до 32 % до 2021 г. Председателят на регулатора Иван Иванов обаче коментира, че тези предложения няма да бъдат одобрени в този размер, тъй като повишението на цената на водата не трябва да е скокообразно.

Наред с инвестициите и увеличението на цената на водата ВиК дружествата залагат в бизнес плановете си и растящи печалби. Така например в Бургас очакванията на ВиК са печалбата им да се увеличи от 3.3 млн. лв. през 2016 г. до 8.9 млн. лв. в края на петгодишния период.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама