Шедьоври на съвременното руско кино идват в Пловдив

08:47, 19 окт 16 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-добрите филми, създадени през последните две години, са включени в програмата на Дните на руското кино в Пловдив. В дните от 19 до 25 октомври ще бъдат показани седем ленти, повечето от които вече имат престижни награди. Фестивалът е част от проявите в Годината на руското кино и ще даде на българските зрители възможност да се запознаят със съвременната култура и живот в славянската страна.

Филмовият маратон в Пловдив ще започне с безспорния хит „Батальон“. Военно-историческа драма на режисьора Дмитрий Месхиев е удостоена с четири награди на Международния кинофестивал във Флорида - „Най-добър филм”, „Наградата на голямото жури за най-добър филм”, „Най-добра актриса” и  „Най-добър режисьор”. Преди това получи няколко отличия на фестивали в САЩ.

Романтична комедия  „За любовта“ (реж.  Анна Меликян) зрителите ще видят на 20 октомври. На 21 октомври ще се завърти комедията „Норвежец“ на режисьорката  Алена Званцова. Спортната драма „Игрище“ ( реж.  Едуард Бордуков) и комедията „Призрак“ (реж.  Александър Войтински)  ще бъдат показани съответно на  22 и 23 октомври.

На следващия ден е прожекцията на „Шампиони: по-бързо, по-високо, по-силно“ на режисьора Артьом Аксененко. Филмът е заснет по мотиви от живота на легендарни руски спортисти. Състои се от три новели, разказващи как са спечелили златните си олимпийски медали борецът Александър Карелин, гимнастичката Светлана Хоркина  и плувецът Александър Попов.

Дните на руското кино в Пловдив ще завършат на 25 октомври с военната драма „Битката за Севастопол“. Режисьорът Сергей Мокрицки разказва историята на Людмил Павличенко - легендарната снайперистка, убила 309 вражески войници и наричана от  американската преса „Лейди Смърт“.

Всички прожекции са от 18.30 ч. в „Лъки - Дом на киното“ (ул. „Гладстон“ 1), а входът е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама