Трима пияни шофьори на камиони хванаха в Търговище

09:59, 19 окт 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
183 товарни автомобила са проверени в рамките на специализирана полицейска операция в област Търговище, информираха от Областната дирекция на МВР.  Констатирани са три случая на управление на товарен автомобил след употреба на алкохол, и четири – на нарушение на скоростните режими от водачите. Контролните органи са установили 15 случая на неизползване от водачите на автомобилите на обезопасителен колан, а в други 10 случая са констатирани технически неизправности по автомобилите. 12 са констатираните нарушения, свързани с нередовни документи на водача, 3 – с нередовни документи на превозвания товар. При проверките на товарните автомобили контролните органи са установили и 21 други нарушения по Закона за движение по пътищата.

В хода на операцията по пътищата в областта са проверени и 54 автобуса. Установени са два случая на неизползване от водачите на обезопасителен колан, един случай на управление на технически неизправен автобус, и два случая на други нарушения на Закона за движение по пътищата.

За така констатираните нарушения ще бъде взето административно отношение по Закона за движение по пътищата.

Това се случи през изминалата седмица, когато в област Търговище, както и в цялата страна, бяха осъществени засилени проверки на товарни автомобили и автобуси  в рамките на операция, провела се във всички държави-членки на европейската организация на службите на „Пътна полиция“ - TISPOL. Статистиката и анализите сочат, че основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване от страна на водачите на време за почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама