Рекорден брой пилоти ще доказват кой е по-бърз и яростен на „Писта Бургас 2016“

11:30, 19 окт 16 / Спорт 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рекорден брой състезатели за сезона ще вземат участие в националния автомобилен шампионат на затворен маршрут „Писта Бургас 2016“, който ще се проведе този уикенд в града. До момента заявки за участие са подали 47 пилоти от 20 клуба в страната, съобщиха на пресконференция организаторите на състезанието.

Автомобилите са разделени в три серии според работния обем на двигателя и други спецификации. Изключителен интерес буди групата „Макси“, достигаща внушителните 13 коли предвид факта, че в други състезания „кралският клас“ е редуциран на средно между 4 и 5 автомобила. В серия „Тунинг“ (до 2000 куб.см) заявките също са 13, а в група „Спорт“ (до 1600 куб.см) подадените заявления достигат 21.

Надпреварата ще се проведе в събота и неделя, като първият ден е предназначен само за тренировки и квалификационни времена. Същинското състезание ще е в неделя, като откриването е в 10,30 часа, а стартът е в 11,00 ч. пред завод „Кроношпан“. Маршрутът включва ул. „Одрин“, надлеза на пътен възел „Запад“ и от там обратно към „Кроношпан“. Ще се проведат два манша, протичащи последователно по серии. Всеки състезателен манш дава точки, които служат при формирането на генералното годишно класиране.

За зрителите са обособени 5 сектора, като единият от тях (Зона Д) ще бъде с ограничен достъп. По време на квалификациите и състезанието резултатите ще мога да се следят в реално време в сайта на организаторите pistaburgas.com. Полицията е осигурила солидна охрана на събитието с цел да се ограничи всякаква възможност за евентуални инциденти със зрители. Призовават се родителите да не оставят без надзор своите деца, за де не тръгнат да пресичат ненадейно трасето на състезанието.

Бургаското участие в надпреварата е солидно. Участват общо 15 състезатели от местните клубове „Вромос“ и „Елена Тийм“. Сред фаворитите за успех в кралския клас „Макси“ е Пламен Камбуров“ от „Вромос“, който ще трябва да пребори конкуренцията на основния си съперник Илия Царски от панагюрския клуб „Автоцар Рали“. За победа в серията „Тунинг“ ще се бори и ветеранът Стоян Апостолов от „Елена Тийм“.

Награждаването в неделя е планирано за 14,00 часа на същото място, откъдето е и стартът на „Писта Бургас 2016“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама