Съдът задължи кмета да обясни кръговото движение пред бившата калолечебница

11:50, 19 окт 16 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд във Варна отмени като незаконосъобразен мълчалив отказ на кмета Иван Портних да изясни предназначението и собствеността на кръговото движение пред бившата калолечебница на крайбрежната алея. На мястото на здравното заведение с близо вековна история концесионерът на градските плажове – една от многото фирми, свързани с ТИМ, това лято отвори кръчма, наречена „Кални бани“. Въпреки че движението на автомобили по алеята е ограничено, на концесионерите бяха предоставени 25 пропуска. Сновящите коли с клиенти на баровете и дискотеките край плажа нощем обаче са много повече от тази бройка.

Още през юни Сдружението за оптимизиране на правосъдието и администрацията (СОПА) е поискало информация от кмета за собствеността на асфалтовата площадка пред заведението и съседните й имоти, инициирането и съгласуването на разрешението за строеж, както и за източника и размера на изразходваните средства. След като не е получило никакъв отговор, логично е завело жалба в съда.

Със съдебното решение преписката по заявлението на СОПА се връща на кмета за произнасяне. То може да се обжалва в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама